Prajiturele cu branza si stafide

de Merisor in Prajituri, 30 Apr 2014 | 4273 vizualizari

 

Am facut aceste prajiturele pentru a le imparti mama mea a doua zi de Paste, la biserica.
Una am sacrificat-o sa vad cum au iesit. :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurinta esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 30 gr stafide aurii
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri gris
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu branza si stafide:

Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite.

Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %. 

Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apoi apa minerala, esenta si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu garantul.

Framantam un aluat ca de cozonac, mai intai in bolul in care lucram, apoi il vom rasturna pe masa unsa cu ulei. 

Eu pun uleiul la final, pe masa de lucru, dar imi ung si mainile pentru a nu se mai lipi aluatul. in felul acesta am eu impresia ca nu mai intra nici faina prea multa in aluat si devine mai pufos.

Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

Pentru umplutura, mixam albusurile cu sare pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si vom incorpora aceasta bezea in branza de vaci.

Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, grisul si stafidele hidratate in putina apa si esenta de rom(apa cat sa fie acoperite).

Ungem niste forme de minitarte cu putin ulei si le imbracam pe interior cu aluat, apoi le vom umple cu crema de braza si le vom coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Au fost foarte bune si de efect!

TIPS-URI

1

Dupa ce am scos prajiturelele din forme, le-am uns marginile(calde) cu putin topping de visine, dar se poate face un sirop din putina apa si zahar, sau se pot unge cu galbenus de ou inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Valclaudia 1

02.05.2014, 07:08

- Andreea - 1

04.05.2014, 20:11

Cum de am ratat eu asa ceva ??? Cred ca au fost atit de bune ...

Anastasia 1

05.05.2014, 20:45

Ce dragalase sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si aluat fraged