Prajitura ''de joi, dupa ploi''

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Mai 2016 | 4638 vizualizari

 

Ploua, ploua, mai ceva ca-n poeziile lui Bacovia, dar si cand o da soarele  sa te ti lesinuri, cum o dai nu-i bine, dar  e bine sa-ti faci de lucru. Si am inceput din camara, sa fac inventarul la borcanele cu dulceata, am dat peste unele cu capsuni, alea care m-au enervat pe mine ca le-am facut cu gelfix , aratau ca un jeleu si le-am pus gand rau, da bun, zic eu,, ca pot...si sa indrazneasca pitbulul sa apara, ca vai mama lui....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 230 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 700 g gem de capsuni ( arata ca un jeleu ca e facut cu gelfix)
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''de joi, dupa ploi'':

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste galbenusuri mixand bine, pana am obtinut o crema spumoasa. Am adaugat faina si praful de copt cernute si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am impartit compozitia in doua si am copt doua blaturi. tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam cele doua blaturi obtinute sa se raceasca bine.

Crema : Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ciocolata si frisca lichida. Separat punem la hidratat gelatina in apa rece.Asezam craticioara pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina stoarse bine, se amesteca si apoi de sa la congelator cca 30 de min, dupa care scoatem de la congelator si mixam bine pana-si dubleaza volumul.

Gemul de capsuni l-am pus intr-un castron si cu ajutorul blenderului am obtinut o ''pasta gelatinoasa'' omogena.

Asamblare: Intr-o tava mai inalta, de dimensiunile blatului, asezam folie alimentara, apoi asezam primul blat si intindem jumatate din gem, peste care intindem crema si uniformizam, apoi intindem restul de gem, asezam foaia a doua de blat, si presam usor sa se lipeasca bine. Dam tava la frigider pentru cca 2-3 ore, apoi cu ajutortul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura. Decoram cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

pentru carcotasi, am avut 7 oua, unul mai mare care a facut cat 2, ca era cu doua galbenusuri...asta in cazul in care va apucati sa numarati OO-le.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''de joi, dupa ploi''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Deliciu cu visine"