Prajitura "Valurile Dunarii"

de simona72 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 7792 vizualizari

 

Am vazut o astfel de prajitura prima oara la bucatarasa noastra Poliana...prajitura ei este Prajitura marmorata cu prune, o prajitura super faina si buna. Eu am folosit caise in loc de prune, daca tot sunt de sezon, o prajitura tare buna si frumusica pot zice ca mi-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 1 plic de crema Ole de vanilie(dr Oetker)
  • 400 ml lapte
  • 2 -3 linguri zahar pudra
  • 500 gr caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Pt blat: untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de unt. Se imparte in doua compozitia, iar intr-una sin parti se pune cacaoa. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune jumatatea alba, apoi cea cu cacao, iar apoi se pun sferturi de caise pe care le impingem cu degetul in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.

Pt crema:pregatim crema conform instructiunilor de pe ambalaj, laptele rece se pune intr-un castron se adauga praful pt crema si se mixeaza pina se intareste crema. Eu am mai adaugat 3 linguri de zahar la crema pt ca nu mi s-a parut suficient de dulce. Se pune crema peste blatul racit si se pun din loc in loc sferturi de caise. Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (38)

Geanina87 1

08.07.2013, 20:01

tare buna

Corinuta 1

08.07.2013, 20:10

Tare buna este si demult n-am mai facut!Eu fac crema cu unt si deasupra glazura de ciocolata http://www.bucataras.ro/retete/donauwellen-valurile-dunarii-23954.html Daca ai praji din asta nu-ti mai trebuie supa si felul doi!

simona72 1

08.07.2013, 20:45

Am vazut reteta ta Corina si mi-a placut mult, ti-a iesit tare frumoasa.Am ales o crema usoara cu toate ca nu folosesc creme la plic...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii"