Iata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala
Tiramisu reţetă originala
Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit.
Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le punem intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amestecam pana se formeaza o crema, apoi adaugam lichiorul Amaretto. Combinam crema de oua cu branza mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Piscoturile le insiropam cu cafeaua espresso si le asezam pe un platou, la indemana.
Trecem la montarea "prajiturii". :)
Am pregatit doua tavi dreptunghiulare, pe care le-am imbracat in folie alimentara. Am turnat intai un strat de crema, peste care am asezat un rand de piscoturi. Urmeaza al doilea strat de crema si incheiem cu piscoturile.
Am pus tavile in frigider pentru cateva ore. Ei, dupa atata asteptare, abia asteptam finalul...
Am pregatit doua platouri pe care am rasturnat tiramisu. Am indepartat folia, dupa care am presarat pudra de cacao, in asa fel incat sa imbrace bine toata suprafata. Deasupra am ras ciocolata.
1
de obicei ouale se pun crude in crema, dar pt siguranta, am preferat sa le prepar termic inainte, frecandu-le pe foc, la bain-marie.
2
pentru a se inchega cat mai bine crema, e de preferat sa stea cat mai multe ore in frigider.
3
pentru un finisaj cat mai reusit, fara cocoloase, am pus cele 2 linguri de cacao intr-o strecuratoare si asa am pudrat tiramisu.