Prajitura cu cirese

de cocolina in Prajituri, 7 Iun 2012 | 4683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cirese(fara samburi)
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 13 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf copt
  • 1 varf sare
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Ouale se bat spuma cu 10 linguri zahar. Pe rand adaugam zaharul vanilat, laptele, uleiul, un varf sare si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza toate pana obtinem un aluat moale. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Ciresele se spala, le scoatem samburii si le amestecam cu 3 linguri zahar. Se iau cu o lingurita si se aranjeaza in tava deasupra aluatului. Incalzim cuptorul la temperatura de 180 grade si bagam tava la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce au trecut 10 minute dam temperatura la 140 grade si mai lasam cam 25-30 minute. Se poate face proba cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor si se  lasa sa se raceasca, dupa care taiem prajitura bucati si o pudram cu zahar pudra.

Se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese