Retetele unguresti sunt gustoase si au un aspect placut, iar prajitura cu mere este o delicatesă ungurească. Este un desert săţios şi bogat ; mulţi cunosc această bunătate, iar cei care nu, n-au decât să recupereze!
Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.
Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.
Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.
Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.
In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.
Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.
Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.
Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.
Pofta mare !