Prajitura turceasca

de Corinuta in Prajituri, 10 Noi 2010 | 13713 vizualizari

 

Am vazut intr-o zi pe Euforia la Food Safari ceva asemanator si era tentanta tare, asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit prajitura revani sau ravani sau prajitura cu gris si iaurt. Insiropata nevoie mare, presarata cu cocos, cu fistic sau cu migdale sau alaturi de niste frisca, e un dulce parfumat si intens de care nu te mai saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 370 ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 300 g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1-2 plicuri zahar vanilinat

Ptr sirop:

  • 400 ml apa
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Ptr decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cremos
  • cateva felii de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turceasca:

Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt. Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.

Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute. Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.

Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala.

TIPS-URI

1

Se mai poate servi cu nuca de cocos sau praf de fistic sau fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca dulce fara aluat