Este o prajitura gustoasa care se face foarte simplu dar rezultatul este iubit de cei dragi.
Blat:
Sirop:
Crema:
Blat: Albusurile se separa de galbenus. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma,adaugandu-se apoi zaharul treptat. Se mixeaza pana ce zaharul se decristalizeaza. Galbenusurile se freaca cu coaja de lamaie si esenta de rom apoi se adauga peste albusurile spuma. Cele 9 linguri de faina se amesteca cu praful de copt dupa care se incorporeaza in compozitie putin cate putin,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. La sfarsit se pune cacao in ploaie si se omogenizeaza.
Compozitia se pune in tava in care am pus deja hartia de copt si se baga in cuptor pentru 30-40 de minute in functie de temperatura reglata.
Crema: Se pun intr.un castronel cele 2 plicuri de budinca,8 linguri de lapte si 6 linguri de zahar dupa care se amesteca pana devin omogene. Restul laptelui se pune la fiert. Cand a ajuns la fierbere se ia de pe foc si se adauga pasta obtinuta,dupa care se pune pentru un minut pe foc amestecandu-se continuu pana la ingrosare. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Siropul: Se pune apa la fiert apoi se adauga zaharul,coaia de lamaie si esenta. Se amesteca pana ce zaharul se topeste apoi se mai lasa 3-4 minute sa fiarba.Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost scos din cuptor si racit se ia si se insiropeaza,se pune budinca si se lasa la frigider . Dupa 2-3 ore de asteptat pe langa frigider :) se taie prajitura si se mananca cu familia.
Sa aveti pofta!
1
Eu prajitura o ornez cu nuca de cocos din abundenta dar o puteti face si cu frisca,fructe sau altceva. Ideal este sa asteptati ca budinca,blatul si siropul sa se raceasca inainte sa le "montati", de aceea eu in timp ce blatul este la cuptor fac budinca si siropul pentru a castiga timp.