In revista Practic in bucatarie si pe multe bloguri culinare am gasit aceasta prajitura , care in original este Trandafirul negru.
Dar cum pe mine ma deprima aceasta culoare, m-am gandit sa-l transform in Trandafirul rosu ca doar e culoarea mea preferata. Am facut unele modificari si a iesit ceva foarte delicios ,ce nu a putut sta la rece pina a doua zi...a trebuit inceput.Si nu-mi pare rau....
Nu are acelasi aspect ca si trandafirul negru dar, fiind si sezonul capsunilor. are o aroma aparte si un gust nemaipomenit. Incercati...
Rahatul si papaia le taiem cuburi mici si le amestecam impreuna cu merisoarele si stafidele.
Facem un aluat din faina, margarina tinuta la temperatura camerei, oua, zahar si praful de copt amestecat cu faina. Adaugam putin cate putin laptele si framantam sa obtinem un aluat bun de intins.
Punem aluatul pe o suprafata data cu faina si il inpartim in 6 parti egale.
Doua le intindem foi pe care le vom coace pe o hartie de copt, intr-o tava de 23 X 35 cm, in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina prind putina culoare, cam 12-15 minute.
Celelalte 4 bilute le intindem , le ungem cu gem proaspat de capsuni si presaram pe fiecare dintre ele 1/4 din amestecul de rahat cu fructe confiate. Le rulam si le punem una linga alta in aceeasi tava, pe hartia de copt sa se coaca tot la 180 de grade, cam 50 de minute pina prind culoare. Ruladele se vor lipi una de alta si asa le si lasam sa se raceasca in tava.
Preparam crema de cremes cu 700 ml lapte cum scrie pe cutie, apoi budinca de vanilie doar cu 400 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit o amestecam cu putin unt si o adaugam la crema de cremsnit obtinuta.
Montam prajitura astfel: in tava in care s-au copt asezam o foaie de napolitana pe care o ungem cu gem de capsuni. Punem peste ea foaia de prajitura apoi 1/2 din crema de cremes, cele 4 rulade lipite una de alta, restul cremei de vanilie, a doua foaie coapta pe care o ungem cu gem de capsuni si apoi asezam foaia de napolitana deasupra.
Glazura de capsuni o punem la topit intr-o craticioara cu apa fierbinte, in plicul ei.
Ciocolata alba o taiem bucatele si o topim cu putin unt.
Punem glazura roz pe mijlocul foii dwe napolitana apoi imprejurul ei glazura alba.
Lasam prajitura sa se raceasca pina a doua zi apoi se poate portiona.
Pofta mare !