Prajitura Domino

de mirela0911 in Prajituri, 14 Apr 2015 | 15203 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura si am tinut neaparat sa o fac! Asa ca am cautat in caietul cu retete vechi al mamei si m-am apucat de treaba. Este o combinatie de rahat, nuca, gem.... tare buna e!

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana

Pt.umpluturi:

  • gem de caise
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 500 g rahat colorat

Pt. glazura:

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Domino:

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem. 

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra  pana devine o crema spumoasa. 

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Rahatul sa fie cat mai colorat pentru a avea un aspect cat mai frumos la taiere.

2

Gemul de caise se poate inlocui cu orice gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Domino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea