Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

de deyutzky in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 64283 vizualizari

 

O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de-astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii :)))
Pentru Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, mac, lapte, unt, frisca, ciocolata, biscuiti.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

Blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt

In plus:

  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru:

Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand compozitia se ingroasa.

Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos. Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.

Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

Glazura: Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

Turnam glazura usor racita peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.

Incearca si varianta de Prajitura Tosca, varianta dietetica sau reteta de Prajitura Carpati, una dintre cele mai gustoase prajituri.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Boema.

 

 

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o tava de 26x39cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata