Multumesc Gaby....
Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa. Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min, la foc potrivit. Stati cu ochii sa nu se arda. La suprafata trebuie sa fie rumenita putin.
Crema: 200 g zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu pentru a se topi-carameliza pana la culoarea chihlimbarului ( culoarea data de tine, Gaby:). Cand s-a topit sa da de pe foc si se adauga untul. Se pune pe foc pana se topeste tot zaharul- caramelul. Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de zahar pana rezulta o crema pufoasa care se pune peste compozitia de caramel si unt topit. Se va tine pe foc pana ce compozitia capata consistenta de smantana. La final se adauga nuca tocata si coapta mai inainte. Se mai tine pe foc cateva minute si se lasa la racit.
Asamblare: Blatul scos de pe foaia de copt se acopera cu un strat crema ciocolata( pe care am inmuiat-o putin la microunde in prize de 30 sec). Peste aceasta se pune crema de caramel. Cu grija de la o margina, cum am invatat de la Gaby, ca sa fim siguri ca se intinde bine. Peste crema de caramel am adaugat o glazura de ciocolata ( ciocolata topita cu cateva picaturi de ulei). Se da la rece pentru cel putin o ora.
Pofta buna!