E prima data cand fac aceasta prajitura si cred, nu cred, sunt siguraaaa!! ca e una din cele mai bune pe care le-am facut pana acum. Tot vazand pe aici pe la voi cat de bine arata, nu m-am putut abtine sa nu o testez si eu :D Deci e o nebunie de prajitura!!!
Blat:
Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata il scoatem si il lasam la racit.
Eu am continuat cu crema caramel pentru a avea timp suficient sa se raceasca.
Crema caramel:
Intr-o craticioara la foc mic punem 9 linguri de zahar la caramelizat si amestecam incontinuu pentru a nu se arde.
Adaugam untul si amestecam pana cand acesta se topeste si se incorporeaza bine cu zaharul caramelizat.
Restul de zahar (cele 3 linguri) le amestecam cu galbenusurile si le turnam in craticioara. Adaugam alunele si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si o sa lasam la racit.
Pentru a se raci mai repede se pune vasul cu crema intr-un alt vas cu apa rece si se amesteca din cand in cand.
Glazura alba:
Topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu uleiul pana devine lucioasa. Turnam glazura peste blatul racit complet si dam tava la frigider pentru aprox 30 minute pana cand se intareste(dupa ce s-a racit blatul eu am tapetat tava cu folie alimentara).
Peste glazura alba se toarna crema caramel racita complet (daca aceasta nu va fi racita complet exista posibilitatea ca glazura sa se topeasca) si se da la frigider pana cand pregatim glazura neagra.
Glazura neagra:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu uleiul.
Se toarna glazura peste crema caramel si se da la frigider pana cand se intareste.