Chec din albusuri

de Miha in Prajituri, 27 Dec 2010 | 4979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 125 g iaurt Cremosso
  • ~300 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 30 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Am mai incercat acest chec si in alta varianta.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu miscari de jos in sus se incorporeaza in compozitie.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Printr-o sita fina cernem cacaoa deasupra, formand un strat pufos de cacao. Turnam usor restul compizitiei si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Se lasa la racit apoi se feliaza.

O reteta de chec foarte usor de facut, potrivit dimineata langa un pahar de lapte sau o cana imensa :)) de cafea. ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori