Prăjitură "Savarina "

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 11160 vizualizari

 

O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 căni zahar
  • 400 g iaurt
  • 3 căni faina
  • 2 prafuri de copt

Sirop :

  • (1) 2 cești apa rece
  • (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom

Decor:

  • 2 borcane (400g ) dulceață
  • 300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură "Savarina ":

Se da drumul la cuptor.

Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. 

Se  da la cuptor pana trece testul scobitorii. 

După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească. 

După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul  și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece. 

Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie. 

Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.

Poftă buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si visine