Prăjitură "Savarina "

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 10729 vizualizari

 

O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 căni zahar
  • 400 g iaurt
  • 3 căni faina
  • 2 prafuri de copt

Sirop :

  • (1) 2 cești apa rece
  • (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom

Decor:

  • 2 borcane (400g ) dulceață
  • 300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură "Savarina ":

Se da drumul la cuptor.

Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. 

Se  da la cuptor pana trece testul scobitorii. 

După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească. 

După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul  și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece. 

Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie. 

Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.

Poftă buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
prajitura la microunde