O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)
Blat:
Sirop :
Decor:
Se da drumul la cuptor.
Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească.
După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece.
Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie.
Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.
Poftă buna!