Prajitura asta am facut-o pentru un prieten de pe netlog,Profu`de Lb.Romana pasionat de sah.Am zis sa-l fac sah-mat cu poza prajiturii,ca de gustat a gustat-o doar imaginar....
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu zharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si siropul de zahar, apoi se amesteca cu albusurile. La final se adauga faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua, in una din ele punem cacaoa. Se coc doua foi.
Crema:
Zaharul se caramelizeaza, cand are consistenta lichida se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Se adauga faina desfacuta cu doua linguri de lapte si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se lasa la racit, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga si adaugam gelatina hidratata cu apa rece. Cand s-a racit suficient se adauga frisca batuta bine.
Siropul:
Zahar caramelizat peste care turnam apa rece.
Asamblare
cele doua blaturi se taie fasi de aproximativ 2 degete. Si alternam, una alba, una cu cacao, insiropam fasiile si turnam crema, apoi iar un strat de fasii, dar incepem invers una maro, una alba, in asa fel incat sa formam o tabla de sah...
1
in loc de faina la crema am folosit amidon alimentar..