Reteta e din revista Click!PB. E buna, dar mi-au dat bataie de cap foile. Noroc cu fiul meu care m-a ajutat la "reparat".
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Se amesteca ingredientele pentru aluat (in afara de cacao) intr-un vas apoi se framanta. Se imparte aluatul in trei, iar intr-o parte adaugi cacao si mai framanti pana la omogenizare. Se dau la frigider pentru o ora.
Branza se amesteca cu zaharul, ouale si smantana. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Se intind doua foi din aluatul alb (trebuie foarte multa grija pentru ca se rupe, eu am patit-o). Se pune o foaie pe fundul unei tavi unse cu unt, se adauga amestecul de branza, apoi cu mare grija se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate tava, se aseaza caise curatae de samburi si taiate in doua, apoi se rade deasupra aluatul negru. Se mai da la cuptor pentru inca 20 minute. Se lasa la racit apoi se presara zahar pudra si se serveste. Pofta buna!