Prajitura Sah

de madi_marin in Prajituri, 31 Ian 2010 | 24012 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha si trebuie sa recunosc ca ea este la stadiul de performanta in ceea ce priveste simetria.....si nu numai. Am facut prajitura asta imediat dupa sarbatori cand magazinele inca nu erau asa bine aprovizionate si a trebuit sa modific reteta de crema....pentru ca ingredientele pentru reteta originala nu le-am gasit....

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 cana cu faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema
  • 400 g smantana ( eu am gasit Casa Buna mai putin grasa)
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina
  • esenta de vanilie
Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Pentru blaturi separam ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul si praful de copt. Unim cele doua compozitii, apoi adaugam faina si impartim aluatul in doua. In junmatate din el punem cacaoa. Coacem blaturile pe rand in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Pentru siguranta facem testul scobitorii dupa 20-25 de minute. Se dau la racit cand sunt gata.

Pentru crema mixam foarte bine smantana cu zaharul, adaugam esenta de vanilie si gelatina hidratata in prealabil in 4 linguri cu apa. Se omogenizeaza bine si se da la frigider.

Pentru sirop se arde zaharul, se stinge cu apa , se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat de tot caramelul, apoi dam de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Se pune la racit.

Blaturile racite se suprapun si se taie in jumatate, api jumatatile iar in jumatate si tot asa pana obtinem grosimea dorita a fasiilor. Mie mi-au iesi 8 fasii din fiecare culoare si am avut o tava de 25/ 35 cm. In final prajitura a avut latimea de 5 fasii si inaltimea de 3.

Se insiropeaza fasiile, se ung cu crema ca sa se lipeasca intre ele, apoi mai punem un strat si deasupra lor. Prajitura se da la rece si se taie a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:44

ce frumos

babi5 1

18.02.2013, 17:54

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:55

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie