Tarta cu struguri

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 25 Noi 2012 | 7379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • un pliculet zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine.  Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute. Intre timp se pregateste crema de vanilie. Se pune la fiert laptele si se adauga zaharul vanilat.  Intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul (nu trebuie sa va faceti griji daca zaharul nu se dizolva complet; o va face la fierbere). Se adauga faina si apoi laptele turnat in fir subtire. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca.

Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere.  Pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole (eu nu am avut fasole asa ca am improvizat cu boabe de soia). Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute.Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor. Se taie aluatul de pe marginile tavii inainte de a-l coace.

Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza boabele de struguri dupa imaginatia proprie. Este o tarta care se prepara repede si care mai este si foarte gustoasa:blat crocant, crema fina si struguri dulci...   Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri