Prajitura rustica cu mere

de - Andreea - in Prajituri, 23 Oct 2015 | 7815 vizualizari

 

Prajitura aceasta m-a surprins ... este tare buna ... cat este calda in exterior este crocanta si interiorul pufos si aromat ...cand este rece, compozitia este asemanatoare unui biscuit cu mar ...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba tip '00'
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 30 gr unt
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 mere
  • un praf de sare
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rustica cu mere:

Prajitura se prepara repede asa ca incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade. 

Merele le curatam de coaja, indepartam cotorul, taiem felii apoi cuburi mici. 

Punem intr-un castron zaharul impreuna cu cele 3 oua si praful de sare si cu ajutorul unui mixer, mixam la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si compozitia este deschisa la culoare. 

Separat topim untul si lasam sa se raceasca. Apoi il adaugam in castronul cu zahar si oua si mixam in continuare. 

Amestecam faina impreuna cu praful de copt. Turnam putin cate putin faina in castron amestecand usor.

La final punem merele si amestecam bine. 

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu hartie. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-40 minute, pana ce prajitura este frumos rumenita la suprafata. 

Se serveste calda sau rece si dupa plac presarata cu zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust , puneti in compozitie putina scortisoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina