M-am gandit sa combin crema de branza cu bezea si nuca de cocos si tare mi-a placut ce a iesit!
Am adoptat si metoda Ruxyutei draga, da a lasa blatul direct sub forma de firimituri si ii multumesc tare mult pentru idee!
Pup, Rux delicat si finut!
Amestecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior.
Framantam totul cu degetele, pana obtinem niste firimituri neuniforme si mai mari.
Le lasam asa pana pregatim crema.
Radem branza sarata peste branza dulce, adaugam esenta, zaharul vanilat si stafidele hidratate in putina apa si amestecam bine totul.
Presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam trepatat zaharul si mixam in continuare pana se intareste bine bezeaua.
Luam cate putin din bezea si o amestecam usor in compozitia de branza, pana la epuizarea bezelei.
Tapetam o tava cu hartie de copt(a mea a avut 23/36 cm) si presaram in ea 2/3 din firimituri.
Cu ajutorul unei linguri, punem crema de branza din loc in loc, peste firimiturile din tava, apoi o intindem cat de uniform putem, cu dosul lingurii.
Deasupra cremei de branza presaram si restul de firimituri si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Dupa coacere, lasam prajitura sa se raceasca usor, apoi o portionam si o pudram cu zahar.
Va recomand sa incercati si aceasta varianta, daca agreeati nuca de cocos!!
1
Bicarbonatul este optional, mie imi place sa folosesc cate putin in combinatie cu praful de copt, pentru ca am observat o altfel de textura la blaturi si aluaturi, mai aerata.
2
De asemeni, branza sarata este optionala, in reteta de baza folosindu-se doar branza de vaci, proaspata, dar va asigur ca gustul va fi deosebit!
3
Tin sa precizez ca eu am redus cantitatile de zahar atat la crema cat si la blat, deci daca agreeati prajiturile dulci, mai adaugati cel putin cate 50 de grame.