Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la congelator.
Cat sta coca la congelator ne ocupam de crema de branza: batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, restul il frecam cu galbenusurile. Punem branza de vaci intrun castron si amestecam cu galbenusurile, adaugam grisul, coaja de lamaie, vanilia si la final puenm albusurile spuma , amestecand de sus in jos.
Incepem asalbalarea: luam prima gramajoara de aluat, care s-a intarit deja suficient in congelator si o razum pe razatoarea mare direct in tava in care vom coace prajitura, formand un blat. Peste carliontii formati rasturnam crema de branza,iar deasupra razuim cel de al doilea bulgaras de aluat.
Dam la cuptorul incalzit in prealabil pt cca 40 de minute- ca sa fim siguri facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt o pudram putin cu zahar farin.
Pofta buna!