Prajitura Rudy

de Gherca Daniela in Prajituri, 18 Sep 2014 | 6078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 400 g faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Pentru Umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • sare
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Pentru aluat: Untul cu zaharul si galbenusul de ou le-am amestecat bine pana s-au incorporat. Separat am pus faina, cacaoa, bicarbonatul si vanilia, le-am amestecat putin si le-am pus si pe ele in vas, peste am pus si esenta de rom pentru un plus de aroma si am framanatat pana am obtinut un aluat pe care l-am impartit in 2 si le-am pus in folie de plastic si date la congelator (aprox. 20 min) pentru a se intari si pentru a le da mai usor pe razatoare.

Umplutura: Amestecam branza cu un praf de sare, adaugam ouale, zaharul, vanilia si esenta si amestecam pana se incorporeaza bine totul.

Intr-o tava, (eu am avut yena dreptunghiulara), am pus hartie de copt, am scos prima bila de aluat de la congelator, am dat-o pe razatoare si am pus intins-o cat sa acopere toata suprafata tavii. Peste am pus umplutura de branza, iar deasupra cealalta bila de la congelator data si ea pe razatoare cat sa acopere toata suprafata umpluturii de branza.

Am dat-o la cuptor pentru aprox. 50 minute. Se taie cand este rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci