Aceasta reteta o pregatesc dupa reteta din caietul mamei mele, doar ca ea pregatea ceva de genul prajitura "Carpati" vazuta la Meri si din cate imi aduc aminte o numea: "prajitura cabana"... Acum am mai redus din cantitati si modificat de ici pe colo...
Se incepe prin pregatirea aluatului, se amesteca intr-un vas oul cu zaharul si uleiul pana devine spumos,se adauga laptele si esenta de vanilie, se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina si praful de copt , se framanta un aluat potrivit, se da la rece 15 minute. Se imparte in 3 parti si se coc pe dosul unei tavi, pe rand cele 3 foi.
Crema: 3 sfertui din zahar se pune intr-o oala la caramelizat,intr-un bol se mixeaza restul de zahar cu ouale si amidon ,eu am folosit blender-ul vertical. Cand zaharul se caramelizeaza bine ,se da la o parte si se adauga treptat laptele, amestecand usor (atentie la aburi) se adauga si compozitia din bol se pune din nou pe foc si se continua pana ajunge la consistenta dorita. Se ia de pe foc si se amesteca energic,adaugand si untul ,dupa care se lasa la racit.
Crema se imparte in 2 parti, se aseaza o foaie, peste care se intinde o parte din crema, se pune a 2 -a foaie si restul de crema se incheie cu ultima foaie, deasupra se poate pune o carte mai grea, prajitura se lasa la rece pentru a se inmuia.
Dupa cateva ore se imbraca in ciocolata amara si se decoreaza dupa gust.