Prajitura roz cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 4622 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de apa,
  • 8 linguri de ulei,
  • 200 gr zahar,
  • 360 gr faina,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • 1 praf de copt.

Crema:

  • 1 l lapte,
  • 3 plicuri budinca de vanilie,
  • 15 linguri de zahar,
  • 300 ml frisca,
  • 400 gr cirese fara samburi(eu am avut congelate)

Jeleu:

  • 20 gr gelatina,
  • 200 gr cirese fara samburi,
  • 200 gr zahar,
  • 300 ml must de struguri negri(ciresele de la congelator iar mustul l-am oprit din fierbere in toamna cand am facut vin si l-am pastrat la frigider
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz cu cirese:

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus.
Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si praful de copt.

Blatul se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt 40 min.

Dupa ce s-a copt,se scoate din tava,se lasa la rece,apoi se sectioneaza pe jumatate.
Crema:Budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.Cand este rece,se mixeaza 2-3 min,se adauga frisca si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa.
Ciresele(intrega cantitate-600 gr) se pun la fiert cu mustul si zaharul 10 min. Se scot o parte(400 gr) iar restul se lasa in must si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de must si apoi se adauga in mustul caldut.

Peste prima foaie punem crema peste care care asezam ciresele scurse bine si racite.

Punem a doua foaie peste care punem compozitia de must care este aproape rece.

lasam sa se racesca complet si jeleul sa se inchege bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

28.02.2013, 12:28

A mai ramas o bucatica?

Rocsi 1

28.02.2013, 13:59

Iau si eu o bucatica e foarte buna

Veronica22 1

28.02.2013, 21:59

Am dus la lucru si mi-am provocat colegii.A mai trebuit sa le fac si lor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale, mere si pere