Prajitura Sah

de diana_k in Prajituri, 12 Apr 2012 | 12603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 250 g zahar,
  • 7 linguri mari de faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie,
  • esenta de portocale,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 300 ml apa si 4 linguri de zahar se fierb (se foloseste rece)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

 Blat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
 la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura. Impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao.
coacem doua blaturi unul alb si unul maro in tava mare de la aragaz 28/38cm.

Cu ajutorul unui pahar decupam cercuri si inlocuim cercurile intre ele....cum se vede in imaginii .

Pentru crema: turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem restul de frisca si esenta de portocale, mixam pana obtinem o crema groasa...la nevoie se poate subtia cu putin lapte.  

Asamblare: insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat si il insiropam si pe el. Lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi