Prajitura rasturnata cu prune

de stefy_a in Dulciuri, 18 Aug 2016 | 2753 vizualizari

 

un gust dulce acrisor care cucereste pe oricine!

 

INGREDIENTE

  • (pentru un vas yenna cu diam de 22 cm):
  • 300 g prune - cantarite cu tot cu samburi
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • un cubulet unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

- se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar

- se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt

- albusurile se separa de galbenusuri

- se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza

- compozitia se toarna peste prune si de da vasul la cuptor, la temperatura de 160 grade, timp de 45 minute (timpul de coacere difera de la un cuptor la altul asa ca puteti incerca si testul scobitoarea!)

- cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie si se portioneaza dupa ce se mai raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

miki_a 1

18.08.2016, 23:41

Ce frumos ti-a reusit pandispanul! Iar cu prune sigur e delicios!

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:24

buna

deyutzky 1

18.09.2016, 23:10

Imi plac mult prajiturile cu prune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune