Dragii mei inspiratia vine de la reteta lui Merisor rasturnata cu prune ,care sunt convinsa ca este un deliciu ,dar eu m-am abatut de la reteta un picut fiindca nu am avut ,ingredientele toate asa ca am folosit ce am avut ,am gasit un par ratacit prin imprejurimi ,dar cu pere de toamna (tari ca piatra) si un piersic cu citeva fructe (piersici plate cind sunt coapte sunt senzationale ) Si asa ca m-am apucat de treaba am curatat perele si piersuicile si le-am facut fructe insiropate .. si sa vedeti continuarea ..
Prima data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi pahar de zahar am caramelizat si am tapetat fundul tavii cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am adaugat bucatele de unt pe tot fundul tavii,apoi am imprastiat simburii de nuca pe tot fundul tavii si apoi am asezat fructele . Am lasat de o parte si am inceput preparatul compozitiei ..... am spart ouale si am adaugat doua pahare zahar am frecat bine pina zaharul s-a descompus si a devenit spumat bine ,am adaugat uleiul, am mai frecat cca 5 min ,apoi am adaugat laptele ,am mai mestecat pina s-a omogenizat bine ,apoi am adaugat faina amestecata bine cu praful de copt ..
Am amestecat pina s-a omogenizat totul apoi am pus peste fructe ,am dat la cuptorul in prealabil incins la temperatura de 180 gr .. Am lasat la cuptor pina prajitura a devenit aurie bine si marginile s-au dezlipit de pe linga tava .. Am lasat-o sa se raceasca apoi am intors-o inca nu am taiat-o..
Pofta mare tuturor
Revin cu imaginile fiindca nu le-am descarcat am aparatul la incarcat ... s-a terminat bateria hi.hi.. pupici
1
Dupa umila mea parere .... cred ca merge foarte bine si frisca deasupra