Aceasta prajitura o sa va reuseasca cu siguranta!
Este foarte simplu de realizat, nu necesita multe ingrediente iar rezultatul final este exceptional!
Trebuie sa o incercati mai ales daca aveti copilasi ;) Baietelul meu a papat 4 portii, fara oprire :)
Curatam merele de coaja si cotor si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul, coaja de portocala, scortisoara si le calim la foc potrivit, amestecand continuu.
Cand merele incep sa lase zeama, adaugam praful de budinca dizolvat in cei 300 ml apa, amestecam si lasam 10-12 minute la foc mic pana ce observam ca se ingroasa compozitia.
Amestecati, sa nu se lipeasca !
Oprim focul.
Tapetam o tava (a mea are 22x31 cm) cu folie alimentara, punem un rand de biscuiti (16 bucati) in aceeasi pozitie in care vom aseza si randurile care urmeaza, astfel incat sa putem taia la final, prajitura, fara sa rupem biscuitii.
Punem jumatate din compozitia fierbinte de mere, nivelam, asezam al doilea rand de biscuiti (16 bucati) in aceeasi pozitie ca si randul de jos, punem restul de compozitie ramasa, adaugam si restul de biscuiti (16 bucati) fiind atenti la asezarea lor.
Acoperim cu folie alimentara, dam tava la loc racoros ca apoi sa o putem pune la frigider pentru 2-3 ore ca sa se intareasca compozitia de mere si sa se moaie biscuitii.
Pudram cu scortisoara amestecata cu putina cacao si taiem prajitura in bucati de dimensiunea unui biscuite :)