Prajitura "Cartof"

de Panacris in Prajituri, 24 Aug 2011 | 8582 vizualizari

 

In zilele acestea caniculare nu prea ai chef sa pornesti cuptorul pentru ceva dulce. Deschizand dulapul cu dulciuri, am descoperit o cutie de rahat si vreo doua pachete de biscuti ratacite pe acolo. A iesit un dulce foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • biscuiti simplii 400 gr.
  • unt 200 gr.
  • rahat 250 gr.
  • lamaie 1 bucata
  • esenta de rom sau migdale
  • cacao 50 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cartof":

Biscutiii se toaca marunt, (eu am folosit razatoarea minune de la Moulinex!). Se adauga untul topit. Rahatul si lamaia cu coaja cu tot se rad si ele marunt. (Eventual se poate folosi masina de tocat de carne!!!). Se omogenizeaza toate ingredientele, se adauga dupa gust esenta de rom sau migdale si cacao. Din compozitia obtinuta se ia cate o bucata, care se rotunjeste in palma, se da forma unui cartof si se tavaleste prin pudra de cacao. Se poate pune in mijlocul fiecarui cartof si cate o visina din visinata sau dulceata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Cartof"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Un an de Bucataras.ro, ti pupam Miha!