Prajitura "RAFAELLA"

de adinaciosescu in Prajituri, 17 Oct 2010 | 55233 vizualizari

 

Aceasta prajitura,este o reteta de Rafaello,putin altfel.De aceea i-am zis Rafaella...
Este o prajitura aspectuoasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 5 oua
  • 250 gr.zahar
  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt 
  • 250 gr. zahar praf
  • 100 gr.nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "RAFAELLA":

Blatul:

Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se raceasca,apoi tai in doua foi.

Crema:

Laptele si smantana se fierb cu 3 linguri de faina,pana se ingroasa.Lasi sa se raceasca bine.Intre timp freci bine untul cu 250 de grame de zahar praf.Apoi amesteci cu crema rece,putin cate putin sa nu se taie.

La sfarsit adaugi 50 gr de nuca de cocos in crema.

Cu aceasta crema umpli prajitura.Deasupra un strat foarte subtire de crema si restul de 50 gr. de nuca de cocos.

TIPS-URI

1

am folosit o tava de 33/24 ceea ce a facut sa iasa destul de inalta

2

in tava mare poti monta prajitura:blat-crema-cocos,fara sa mai tai blatul

3

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "RAFAELLA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adinaciosescu 1

04.12.2010, 21:00

multumesc tuturor ptr. urari.
Mioritica....am spus incet ca se taie... dar e buna,buna

elena1988 1

08.02.2011, 10:29

marieta 1

31.07.2011, 22:24

foarte buna prajitura o pun la favorite!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata