super gustoase si apetisante.
Pregatirea brioselor :
Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.
Crema:
Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Glazura de caramel:
Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine pasta groasa pe care o numim caramel.
Umplerea si glazurarea brioselor:
Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.