Ne place tare mult prajitura asta si o fac de cate ori am ocazia.
Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,din loc in loc se introduc capsuni mai mici sau jumatati si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.
Bezeaua o facem din albusurile de ou batute spuma impreuna cu zaharul pe care o punem peste blat dupa cele 15 minute si da-m dinou tava la cuptor pana se face si bezeaua.Pofta buna.
1
cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.
3
putem folosi ce fructe dorim.