Prajitura ''Primavara Florilor"

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 6849 vizualizari

 

Nu prea stiam ce denumire sa-i dau, avand in vedere ca maine-s Floriile am zis ca ''Primavara Florilor'' e denumirea cea mai potrivita. La multi ani, florilor de pretutindeni !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema de zmeura
  • 440 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 150 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 linguri lapte
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 100 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca Creme Patisserie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • drajeuri colorate
  • floricele din martipan
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Primavara Florilor":

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma patrata, cu dimensiuni de 25/25 cm, cu hartie de copt si turnam blatul in ea. Dam forma la cuptorul preincalzit,e gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor.Se scate blatul si se lasa la racit.

Crema de zmeura : Zmeura congelata o punem intr-o cratita cu 150 g zahar si o punem pe foc,cand incepe sa clocoteasca, pasam zmeura si o mai lasam cca 10 min la foc mic.Intre timp hidratam cu apa rece gelatina. Dupa ce a scazut zmeura si arata ca un piure mai moale o lasam putin sa se racoreasca. Apoi adaugam gelatina scursa si omogenizam. Separat ,batem smantana dulce ( care este groasa ) cu 2 linguri de lapte si 50 g zahar farin.Obtinem frica pe care o amestecam cu mascarponele si apoi cu zmeura.

Prima asamblare se face in urmatorii pasi : Forma in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul si apoi turnam crema de zmeura si o dam la frigider cca 2 ore.

Crema de ciocolata alba : Ciocolata alba impreuna cu smantana dulce si zaharul farin pe foc pana se topeste ciocolata fara sa fiarba.Gelatina hidratata cu apa rece o stoarcem si o adaugam in ciocolata topita,lasam sa se racoreasca  20 min apoi adaugam frisca  batuta spuma tare.frisca o omogenizam in ciocolata cu gelatina.

Scoatem de la frigider blatul cu crema de zmeura,adaugam crema de ciocolata alba,presaram aschii de ciocolata si drajeuri colorate.Lasam la frigider cca 1 ora si apoi ornam cu floricele din martipan.Dam din nou la frigider prajitura si o lasam pana a doua zi,cand o portionam.

TIPS-URI

1

smantana pe care o folosesc este o Smantana dulce pentru consum si frisca de la SC.Vilactil prod com,o smantana care imi place cum se comporta si iese o frisca delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Primavara Florilor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

daniastefania 1

06.04.2015, 16:07

Superba si cred delicioasa!

Sim0na 1

06.04.2015, 18:48

Cat de bine arata... Delicioasa cred ca a fost!!

mihaelar63 1

08.04.2015, 15:55

Ce frumos a venit primavara la tine pe praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos si "marmorat"