Este prajitura preferata a fetei mele, perfecta pentru orice masa.
Pe abur se topeste ciocolata cu uleiul pana capata consistenta unei smantani. Este primul pas care se face.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana se intaresc din nou, se adauga nuca, faina si praful de copt.Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt ( ptr aceasta cantitate eu folosesc tot timpul tava cu dimensiunile de 330x300mm). Se da la cuptorul incins maxim 20min, primele 5 min cu foc tare apoi se aduce la foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Separat intr-o cratita se pun 7 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la caramelizat. In momentul in care devine maroniu deschis, se adauga pachetul de Rama si cu telul se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga cu o miscare rapida galbenusurile frecate, se amesteca bine si imediat se adauga nuca pisata. Se pune iarasi la foc amestecand continuu pana crema este bine legata si de culoare maronie.
Asamblare:
Peste prajitura scoasa din cuptor (fierbinte) se pune jumatate din ciocolata alba topita, se intinde uniform pe tot blatul, se pune crema caramel (care se lasa sa se raceasca putin inainte de asamblare) se intinde uniform pe tot blatul, apoi se pune cealalta jumatate de ciocolata alba topita si se intinde. Se da la rece cateva ore.
1
se taie cu un cutit foarte bine ascutit