Desert prajitura Noaptea venetiana

de nadina73 in Prajituri, 31 Mar 2010 | 54705 vizualizari

 

Extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1oo g nuca de coco
  • 4 linguri de faina
  • Blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g cicoclata cu lapte
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida sau samantana
  • esenata de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri ramase de la blatul alb
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  •  pachet de unt
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Noaptea venetiana:

Blatul alb: Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor.

Blat maro: Se bat 4 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se toarna in tava peste blatul alb si se pune la cuptor pentru 30 minute, la aproximativ 160 grade.

Crema: Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul alb se amesteca cu 6 linguri de faina, 25o g zahar si 300 ml lapte. Se amesteca bine pe foc pana se ingroasa bine, apoi se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma. Crema obtinuta se intinde peste blatul copt si racit.

Glazura: Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-o cratita, apoi se adauga frisca, untul si romul se lasa sa se topeasca bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste crema, iar deasupra se decoreaza dupa plac.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noaptea venetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

adry88 1

25.04.2013, 09:53

excelenta

Bia2004 1

29.03.2015, 19:03

Am incercat-o,dar nu stiu din ce motiv crema mi-a iesit foarte subtire

nadina73 1

30.03.2015, 19:08

Buna Bia da acuma vad nu e trecut faina care se pune in pep.Deci in crema trebuie amestecat galbenusurile cu linguri de faina si apoi cu laptele,,,,,,,se pun pe foc amestecand continu pana se ingroasa.se lasa la racit.Se mixeaza untu si se amesteca cu pepu racit.Da e vina mea acuma vad nu e trecut faina.imi cer scuze

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Noapte venetiana"