Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu dulceata in faina si se amesteca bine. Se mai adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si coniacul.
Intre timp cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 200C .
In tava in care se va coace checul se asterne hartia de copt, care este unsa in prealabil cu ulei. Se toarna totul in tava de copt si se da la cuptor.
Se scade temperatura pana la 180C si se coace in cuptor timp de 45- 50 de minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura in tava.
Se presara cu zahar pudra si se taie in romburi sau patrate. Daca doriti, puteti sa o stropiti cu caramel sau cu putin rom pe deasupra .
Are un gust de ciocolata, numai ca prajitura este de post. UN DESERT DELICIOS !!!