Se spune ca in fiecare adult se ascunde un copil si eu ma regasesc in aceasta fraza. Am vazut forma de miel si am inceput sa spun ca un copil "o vreau neaparat".... si bineinteles eu fiind si copilul si adultul nu s-a pus problema... nu avea cine sa zica nu. Urmatoarea forma pe lista este forma de iepuras. Acum am facut un test sa vad cum iese prajitura in forma de miel, inainte sa fac de Pasti. Era atat de dragalas pe masa... imi imaginez de Pasti alaturi de niste oua vopsite si de cozonac cum o sa incante musafirii mei. Pe mine mielul m-a cucerit pe loc.
Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine.
Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt.
Aluatul rezultat il punem cu o spatula de silicon in forma de miel care a fost tapetata cu margarina si faina.
Iata cum se baga forma in cuptor. Aveti nevoie de o tava in care sa puneti forma de miel.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute de stat in cuptor, se lasa la racit forma de miel cu aluatul inauntru, apoi se scot clemele metalice, se desface forma si se orneaza mielul.
La urechi i-am dat cu ciocolata finetti alba, l-am pudrat cu putin zahar vanilat, ochii i-am facut din 2 boabe de cuisoare, iar la gat i-am pus un snur de martisor cu floricele. L-am gatit, este tocmai bun de insuratoare...
Mi-a fost greu sa "tai mielul" dar a trebuit, deoarece mirosea delicos... Sa aveti pofta!