De cand tot am planuit sa fac prajitura desteapta vazuta la Miha (la ea numai desteapta,la mine si ratata!). A fost un plan foarte bine pus la punct,atat de bine ca dupa ce m-am apucat de bucatarit am vazut ca nu am ciocolata. Reteta cerea 150 gr ciocolata amaruie. Am gasit vreo doi Mosi Craciuni de ciocolata a fetelor (25 gr fiecare) si am complectat cu Nutella. Am adaugat si niste ness si a iesit o minune de prajitura.Stiti care-i faza cu prajitura desteapta,nu? Se despart straturile singure fara a fi nevoie de foi sau blaturi.
Sa folositi o tava mica de diametru 22 cm ca a mea a fost cam mare,26x22 si a iesit cam subtire. Dar chiar daca era de un cm,tot s-au vazut straturile!!!
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de diametrul 22cm.Eu am folosit o tava de 26x22 si a fost cam mare. Forma se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor si se tine cam o ora la focul cel mai mic,pe gratarul de sus al aragazului. E gata cand apar crapaturi la suprafata prajiturii. Se scoate tava si se lasa la racit. Este mai usor de taiat dupa ce s-a racit bine.
Recomand sa o dati la rece peste noapte intrucat a doua zi are un gust mai bun!
Este o prajitura interesanta,iar aceasta noua aroma de capuccino o face si mai interesanta!