Prajitura marmorata cu visine si bezea.

de Gicuta in Prajituri, 17 Iul 2015 | 8095 vizualizari

 

Ca aspect, aceasta prajitura nu este ceea ce mi-am dorit eu sa iasa , insa va asigur ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 g visine ( se pot folosi si din compot)
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine si bezea.:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.

Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.

Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem compozitia alba si peste ea compozitia maro.

Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.

Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul  preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).

Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.

Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie  si batem pana se topeste.

Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.

 

Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.

Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.

Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.

 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate prepara si fara bezea. si sos de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine si bezea." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone