O prajitura gustoasa si aratoasa!!!!!!!
BLAT:
Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa, si se pune deasupra.
Tava are 20x30 .
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Se scoate la racit pe un gratar si se taie in doua.
CREMA:
200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in castron cu 50 ml lapte , iar cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu pana se ingroasa, iar apoi se lasa la racit.
Frisca se bate, si se incorporeaza pe rand in crema rece.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA:
Ciocolata taiata bucati sau rasa se pune la topit cu frisca. se omogenizeaza si se pune deasupra
ASAMBLARE:
Cele doua parti de blat se insiropeaza. Se pune blat , un rand de crema, cealalta parte de blat , iar crema si deasupra glazura.
Sa o savurati cu placere!!
1
In crema se poate pune si cacao daca se doreste.
2
La ornat se poate folosi in loc de glazura , ciocolata neagra rasa.