Placinta cu mere este o slabiciune a sotului..am sistemul meu de-a pregati umplutura care scurteaza din munca, ( nu-mi place sa stau sa rad merele) -iar rezultatul este deosebit. Aluatul este fin, mai cu seama dupa cateva ore si merge la orice fel de umplutura, sarata sau dulce.
Aluatul: Intr-un castron se amesteca ingredientele turnand apa calda treptat ca sa obtinem o coca elastica si nelipicioasa. Se framanta putin, doar cat este nevoie ca sa se omogenizeze.Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la rece pana este gata umplutura.
Merele-bucatelele se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie si se pun cu untul intr-o cratita la foc mic sa se inmoaie. Se adauga zaharul si aromele dupa gust. Cand s-au inmuiat se iau de pe foc si daca este necesar se mai zdrobesc cu lingura de lemn sau chiar cu unealta de facut piure ( din plastic). Se lasa la racit.
Din aluat se intind doua foi subtiri pe o suprafata infainata si se asambleaza placinta.Se coace la foc potrivit pana se rumeneste se pudreaza cu zahar cat este calda . Bon Apetit!