Placinta cu mere in aluat fin

de dentistutza in Prajituri, 27 Oct 2010 | 10229 vizualizari

 

Placinta cu mere este o slabiciune a sotului..am sistemul meu de-a pregati umplutura care scurteaza din munca, ( nu-mi place sa stau sa rad merele) -iar rezultatul este deosebit. Aluatul este fin, mai cu seama dupa cateva ore si merge la orice fel de umplutura, sarata sau dulce.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2.5 cani faina
  • 1 cana unt rece cubulete
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
  • pt. umplutura
  • 1.5 kg mere cojite si curatate de samburi
  • 50 gr. unt
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • zahar,coaja de lamaie razuita,scortisoara sau zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere in aluat fin:

Aluatul: Intr-un castron se amesteca ingredientele turnand apa calda treptat ca sa obtinem o coca elastica si nelipicioasa. Se framanta putin, doar cat este nevoie ca sa se omogenizeze.Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la rece pana este gata umplutura.

Merele-bucatelele se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie si se pun cu untul intr-o cratita la foc mic sa se inmoaie. Se adauga zaharul si aromele dupa gust. Cand s-au inmuiat se iau de pe foc si daca este necesar se mai zdrobesc cu lingura de lemn sau chiar cu unealta de facut piure ( din plastic). Se lasa la racit.

Din aluat se intind doua foi subtiri pe o suprafata infainata si se asambleaza placinta.Se coace la foc potrivit pana se rumeneste se pudreaza cu zahar cat este calda .   Bon Apetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere in aluat fin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez cu mere