Prajitura mamei

de iry-gabriela in Prajituri, 19 Ian 2013 | 17944 vizualizari

 

.....aceasta prajitura am gasit-o intr-un caiet mai vechi al soacrei mele si pe care am incercat-o de sarbatori ...... soacra mea o face de cand se stie...... cu numele acesta am gasit-o si as vrea sa ii pastrez acelasi titlu in memoria mamei sale.....este o bunatate!

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • un pahar cu smantana,
  • un pahar cu ulei,
  • un pahar cu zahar,
  • 4 oua intregi
  • o lingurita amoniac stins cu otet si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins cu sucitorul.

pentru crema :

  • 2 linguri de cacao,
  • 1 1/2 kg rahat,
  • 2 lamai mici,
  • un pachet de margarina sau unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mamei:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.  

Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .  

Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.    

Separat dam rahatul pe masina,apoi lamaile cu tot cu coaja,dupa care adaugam cacaoa si margarina pe care am lasat-o la temperatura camerei pentru a se omogeniza bine crema.  

Crema astfel obtinuta,incepem ansamblarea prajiturii.  

Asezam prima foaie,peste care adaugam un strat de crema,dupa care punem a 2a foaie ,iar crema    

 La final praitura va avea 4 foi si 3 straturi de crema,.      

Se aseaza o greutate peste prajitura pana a doua zi ,cand se va pudra dupa preferinta cu zahar pudra sau se va topi ciocolata calda.    

Este o prajitura dulce- acrisoara buna rau.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mamei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva