În week-end am avut poftă de ceva bun. Ceva bun cu ciocolată evident. Aşa că am pregătit un mic blat de brownie, sos de ciocolată şi frişcă.A ieşit ce vedeţi. Ceva uşor,gustos şi ….frumos zic eu.
Se prepară blatul de brownie : ciocolata şi untul se topesc la foc mic.
Ouăle se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă esenţa, şi făina cernută cu cacaoa.
Se toarnă compoziţia într-o tavă mică şi se dă la cuptor, la foc micuţ, până se coace….cam 20 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcit.
Între timp se bate frişca spumă tare, se dă la frigider şi se pregăteşte sosul de ciocolată. Se pun la foc mic smântâna de gătit cu ciocolata şi cu nessul.Se amestecă continuu până se face un sos mai consistent. Se lasă la răcit.
În pahare sau forme individuale se aşează straturi alternative de frişcă, sos de ciocolată şi brownie fărâmiţate. Se ornează după imaginaţie şi se dau la rece până la servire.
Poftă bună!