Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale

de RuxyRux in Prajituri, 27 Noi 2012 | 5646 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, extrem de aromata, ce se va cere repetata, si care isi merita din plin un loc pe masa frumoasa dintr-o zi de sarbatoare...va invit cu drag sa o probati mai ales ca vine Craciunul!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 140 gr unt
  • 150 gr ciocolata( neagra si cu lapte)
  • 150 gr zahar brun( facut pudra)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr branza dulce cremoasa
  • coaja rasa de la doua portocale
  • vanilie( extract) sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingurita plina de praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 250 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie( extract sau 3 plicuri de zahar vanilat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale:

Ne pregatim toate ingredientele din timp. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul.

Intr-un vas cernem faina. Punem pe foc la aburi un vas in care topim ciocolata impreuna cu untul. adaugam si esenta de rom  si lasam la racit.

Amestecam toate ingredientele pentru blat, formand bila de aluat pe care o vom pune la rece la rece( congelator) pana ne ocupam de compozitia de branza.

Batem spuma albusurile impreuna cu cele ramase de la blat.

Amestecam branza dulce cu ouale, saharul, aromele si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.

Vom imparti aluatul in doua bucati una mai mare si una putin mai mica.'

Foaia de la baza se intinde cu o folie de prospetime deasupra, asta ne va usura mult munca iar foaia se va intinde bine si usor.

O vom pune direct pe foaia pergament din tava( eu am avut o tava dreptunghiulara cu inel detasabil).

Punem crema de branza deasupra.

A doua bucata de aluat o vom intinde si vom decupa forme pe care le vom aseza deasupra.

Trebuie sa va spun ca o sa va placa foarte tare sa lucrati cu aluatul, este atat de aromat incat va reusi sa va incante simturile si sa va parfumeze mainile.

Desigur aveti varianta sa impartiti aluatul in doua parti egale si sa intindeti doua foi, fara sa mai faceti decupajele, alegerea va apartine :)

Prajitura am copt-o pentru aproximativ 40 sau 45 de minute la 180 de grade. Se lasa la racit si se desprinde usor cu un cutit de pe margine inainte sa desfacem inelul.

Se taie si se serveste dupa dorinta...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză (fără aluat)