un dulce rapid de facut si pe timp de criza...din nevoia de dulce si cu putine ingrediente la indemana...
Blatul de biscuiti: biscuitii se baga la robot si se maruntesc, se adauga margarina topita la temperatura camerei, crema de alune, zaharul si esenta de rom. Se omogenizeaza totul foarte bine. Se pune blatul intr-o tava sau o cutie de plastic, cum am facut eu, din lipsa se tava cu cerc care se deschide...se niveleaza frumos cu o lingura si se lasa la frigider o ora.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic, la rece.
Se scoate blatul de biscuiti, se pune dulceata de caise, se niveleaza frumos, apoi se pune crema si se da iar la rece o ora.
Pepenele galben se taie cubulete si se pune in robot cu 2 linguri de zahar, se face o pasta fina. Gelatina de hidrateaza cu foarte putina apa, cat sa se dizolve, se pune pepenele pasta si se pune pe foc, se lasa sa dea doua trei clocote, apoi se lasa la racit.
Peste prajitura, adica peste crema se pun felii de nectarina, apoi se toarna pireul de pepene la o temperatura suportabila, adica nu fierbinte. Se lasa la frigider inca o ora macar, apoi se poate servi...