Prajitura cu mere

de marieta in Prajituri, 2 Iul 2010 | 12470 vizualizari

 

si aceasta prajitura este cu zaharina!!este buna pentru diabetici si pentru cine mananca dietetic!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari,
  • 8 oua,
  • 3 lingurite de zaharina lichida,
  • 1 praf de copt,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 150 g iaurt degresat,
  • 50 ml ulei de nuca sau orice fel,
  • 8 linguri cu varf de faina,
  • 2 linguri de gris,
  • scortisoara macinata,
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata si se taie feli subtiri. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt,se asaza merele taiate, se presara cu scortisoara si gris. Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu zaharina,coaja de lamaie ,vanilia, iaurtul,uleiul si la urma cu faina.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit se adauga praful de copt si se bate bine. Se pune compozitia de galbenusuri peste albusuri si se amesteca usor cu telul,apoi se pune in tava peste mere si se niveleaza usor.

Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute sau pana se coace depinde de cuptorul fiecaruia. Se taie dupa racire si se intoarce fiind merele in sus!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata