Prajitura "Kinder Pinguin"

de miremirc in Prajituri, 5 Dec 2012 | 36699 vizualizari

 

Aceasta prajitura este pentru cei care poarta numele Sfantului Nicolae si pentru toti cei care citesc acest site !! La multi ani cu sanatate multa !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg gris
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt (1,5 plicuri)
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Crema :
  • 700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca (sau 1 plic gelatina granulata)
  • 3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
  • 2 lg miere
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Glazura 1 (peste crema) :
  • 120 g ciocolata
  • 70 g unt
  • 1 lg apa
  • 2 lg ulei
  • Glazura 2 (decor) :
  • 220 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.

Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.

Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.

Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.

Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Absolut delicioasa ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Pingui