O tarta facuta in toamna, cand gaseam prune la piata.
Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.
Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.
Turnam prunele si untul, amestecand continuu.
La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert , in jur de 15-20 minute pana ce acesta este complet dizolvat. Adaugam amidonul si omogenizam cu un tel. In 2-3 minute umplutura este gata pentru a fi turnata in forma.
Pentru aluat, se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul pentru grilajul de deasupra.
Se intinde foaia pentru blat si se aseaza intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si coacem aluatul partial, circa 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Scoatem aluatul din cuptor, punem grisul, apoi umplutura si realizam grilajul.
Coacem 15-20 minute la foc mediu.