Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei

de mirela0911 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 37096 vizualizari

 

Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei
O prajitura care era nelipsita la sarbatori, cand eram copii. Zilele trecute a primit fiica-mea la gradi gustare pentru acasa o bucata de prajitura Kati si mi s-a facut o poftaaa si am zis ca trebuie neaparat sa o fac. Si am facut, si ce s-a mai mancat!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei :

Pt. 3 foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g untura
  • 3 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg smantana

Pt. crema:

  • 1 foaie sfaramata
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem de visine
  • 50 ml esenta de rom

Spuma:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata amaruie rasa
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei:

Cum se prepara Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei :

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se imparte in 3 parti egale. Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu putina faina la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasam foile sa se raceasca.

Crema: Cea mai nereusita foaie se zdrobeste si se pune in cei 150 ml lapte amestecat cu zaharul cu aroma de rom. Se lasa sa absoarba bine laptele. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se pune putin cate putin din foaia zdrobita si imbibata cu lapte peste crema de unt amestecand usor. La final se adauga cacaoa, gemul de visine si esenta de rom. Se omogenizeaza.

Se ia o foaie, se aseaza pe un platou si se unge cu toata crema. Se aseaza a doua foaie dupa care se pune intr-o punga si se da la rece. 

Spuma: Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se continua pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase putin spuma. Se ia de pe aburi si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata amaruie. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des este reteta de Prajitura cu foaie zdrobita, la fel ca si Prajitura Alba ca Zapada

Va recomandam sa incercati si reteta de Prajitura Kinder Bueno

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem acrisor.

2

Esenta de rom se poate adauga in cantitate mai mare sau mai mica in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (33)

Panacris 1

23.02.2015, 18:41

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

Rahela Velicu 1

10.08.2017, 15:56

In week-end vreau sa incerc, am mancat la cineva si mi-a placut tare mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie zdrobita